När Conrad kom

 

Jag tänkte att jag skulle skriva ihop hur det gick till den där söndagen, 24 juli, när Conrad kom till världen! ♥

Vi var beräknade till 28juli, mitt i semestern! Vädret var inget vidare, vi hade bott i huset en månad men kände ändå att vi ville ut på nåt, vi hade ju semester!
Valmöjligheterna var inte oändliga.. Vi ville ha hyfsat nära hem OM det skulle starta. Och om det skulle bli riktigt bråttom så var vi tvungna att ha någon i närheten av oss som kunde ta Cornelis om vi skulle behöva föda på orten vi befann oss!
Vi valde Grebbestad! Elin och Richard var också på kusten och vi kunde bo hos Richards syster. BB-väskan packades in med övriga packningen ifall det skulle bli en kust-bebis och på lördagkvällen drog vi nedåt. Kom fram sent så det var bums i säng, Michaela skulle komma hem på söndagen så vi var själva i hennes lägenhet den natten.

Det blev morgon och vi åt frukost i solen, jag tyckte mig känna "lite tryck nedåt" men tog det inte på allvar, jag tänkte att jag bara nojjade för att vi inte var hemma. Packade strandsakerna och åkte till stranden. Jag som hade fyra dagar till bf var mest sugen på att sitta still i solstolen och kolla på när Richard och Cornelis fiskade krabbor..
Sen startade det, förlossningens första skede (men det trodde jag ju inte riktigt då) det var alltså de första värkarna som satte fart, jag tog värkarna med ro i en timme ungefär innan jag började inse att det nog faktiskt var något på gång. Klockade värkarna och tillslut sa jag till Richard. Det var bara att packa ihop och åka mot Karlstad! Folk tittade på mig när vi gick mot bilen, och undrade nog vad sjutton jag gjorde på stranden, vid det här laget var det riktiga värkar som fick mig att stanna upp för att kunna andas igenom dom.
Semestern blev väldigt väldigt kort men det kunde vi ju aldrig veta! Jag kunde lika gärna varit gravid två-tre veckor till! Men men, hemåt bar det. Och vilken bilresa alltså, Cornelis somnade lyckligtvis och sov från grebbestad till Grums, och jag kämpade mig igenom galet starka värkar, halvliggandes i baksätet. Inget att rekommendera kanske men jag hade inget att välja på ;)
Någonstans när vi passerat Värmlandsgränsen fick jag liite panik och ville bara komma FRAM! Men kämpade på och pratade lugnt med Cornelis mellan värkarna som vaknat att mamma hade väldigt ont för att bebisen var påväg, men att det inte var farligt. Han var väldigt lugn och såå duktig, klappade mig på handen och sa att jag skulle få en kram när vi kom fram ♥
Richard ringde min mamma som blev instruerad att möta upp oss på BB-parkeringen för att ta Cornelis, och ta med lunch! Vi hade ju inte ätit sen frukost och nu var klockan snart 16!

Men till BB hann vi, det blev ingen bilbebis som tur var. Mamma stod där, förmodligen jätteuppspelt, med en pizza till Richard, smörgås och choklad till mig. Jag hade svårt att tänka klart eller ens prata för jag hade så ont. Kom in på rum nummer 5 iallafall (samma rum som vi hade med Cornelis!) strax efter 16, de gjorde undersökning ganska omgående och jag var öppen fyra centimeter.
Började med lustgas direkt och fick en spruta för att försöka öka pauserna mellan värkarna då de var väldigt täta och kraftiga. Jag hann knappt säga något mellan värkarna och dessutom var jag helt matt av smärtan.
När de kom in lite senare pratade de på epidural eftersom jag tog det sist, jag sa att jag var öppen för det. Så sköterskan gick för att börja förbereda för nål. Men mycket folk på förlossningen var det, så det tog tid, och min kropp verkade vara väldigt förlossningssugen så när de kom in 40min senare för att sätta nål tyckte de att jag såg ut att ha ondare (stämde bra!! Haha..) så efter ytterligare en undersökning visade det sig att jag nu var öppen 9cm! Så från 4 till 9cm på 40minuter, därmed hann vi inte med edan, här var det bebis på G!

Värkarna var så kraftiga men jag körde på med min lustgas, och under nån liten paus fick sköterskorna av mig bikinin, hahaha.. Kom ju direkt från stranden.
Nån timme gick innan krystvärkarna började, ska se om jag kan få min journal för jag vet inte alls hur länge jag krystade. Kul att veta :)
Och 18:50 kom han. 2,5h på förlossningen blev det.
En perfekt KOPIA av Cornelis. Massa svart hår och så galet söt!!Helt underbar och perfekt han också, våran Conrad! Jag var så tacksam, att allt gick bra, att han var frisk och att Cornelis fått en bror ♥

 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Roligt att få ta del av! Gött att det gick så bra! Supersöt gosse!

2016-09-24 @ 20:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0